Τι κάνει μια συνομιλία επιτυχημένα;

Καμία συνομιλία ή συζήτηση δεν θα διαρκέσει πολύ όταν οι ίδιες πληροφορίες επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Η κουβέντα τότε καταλήγει στο να  γίνεται βαρετή αφού δεν υπάρχει καμμία νέα διέγερση.


Όταν δεν προσθέτετε νέες πληροφορίες, η συζήτηση γίνεται σαν μια ανεστραμμένη πυραμίδα. Όσο περισσότερο μιλάτε, τόσο λιγότερες πληροφορίες ανταλλάσσονται. Οπότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μαθαίνετε πράγματα και διατηρείτε έτσι τη συνομιλία φρέσκια και ενδιαφέρουσα.

Εάν ο σύντροφος σας μοιάζει να είναι αφηρημένος, να κουράζεται ή απλά δεν μοιάζει να μιλάει, αυτός ο κανόνας πιθανώς δεν θα λειτουργήσει. Αυτό είναι εντάξει -μην το εκλάβετε αρνητικά- συνεχίστε τη συζήτηση κάποια άλλη στιγμή.
Εάν πάλι το θέμα συζήτησης δεν "σηκώνει" νέες πληροφορίες, απλά αλλάξτε θέμα συζήτησης.
Το φαγητό, η μουσική και γενικότερα θέματα διασκεδάσεως έχουν τις περισσότερες στατιστικές πιθανότητες ώστε η συνομιλία σας να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.
Επίσης, υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να ξεχωρίζετε και που δεν κάνουν για συζήτηση αφού το μόνο που πιθανώς αναζητάτε εκείνη την ώρα είναι να απολαύσετε τη παρέα του συντρόφου σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;