Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Γράφει η Λένα Καστρησίου MEd., Psy.d. Ψυχολόγος & Σύμβουλος Σχέσεων.
Λεωφόρος Κηφισιάς 255, Κηφισιά
210.80.85.338








1. Να υπάρχει, ή να έχει υπάρξει έρωτας. Ακόμη και σαν ανάμνηση, ο έρωτας πάντα παίζει ρόλο. Ο έρωτας σπάνια παραμένει ανεξίτηλος, συνήθως εξελίσσεται, και μεταμορφώνεται σε αγάπη.
2.Να σου αρέσει ο σύντροφος σου. Σε γενικές γραμμές να σου αρέσει το ντύσιμο, το στυλ, η έκφραση, η μόρφωση του, το χιούμορ του, οι τρόποι του, ο τρόπος που φροντίζει τον εαυτό του, το οικογενειακό της περιβάλλον.
3.Να περνάτε καλά. Η λέξη χαλάρωση και διασκέδαση να ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο.
4. Καλό σεξ. Να το έχετε ζήσει μαζί. Φυσικά όλα τα ζευγάρια περνάνε περιόδους που το σεξ χειροτερεύει η λιγοστεύει. Να μπορείς να μη χάνεις την ψυχραιμία σου στις δύσκολες στιγμές. Τα παιδιά συχνά επηρεάζουν αρνητικά την επικοινωνία, το σεξ και όλη τη σχέση του ζευγαριού. Εάν κρατηθείς ψύχραιμη /ος η σεξουαλική ζωή μπορεί να γίνει και καλύτερη.
5.Επικοινωνία. Έτσι δημιουργείται και η εμπιστοσύνη. Να μπορείτε να ακούσετε με προσοχή, αγάπη και κατανόηση τα λόγια και τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Το να δώσετε λύση είναι δευτερεύουσας σημασίας. Απλά ακούστε. Συζητήστε για το πως αισθάνεστε χωρίς κριτική. Όταν καταλάβετε πραγματικά και μπορέσετε να ξεπεράσετε λίγο τον εαυτό σας τότε μόνο θα εμπιστευτείτε και θα πλησιάσετε ο ένας τον άλλον.
6.Σεβασμός. Θαυμασμός. Περηφάνια. Να μπορείς να υποστηρίξεις βαθιά μέσα σου την/τον σύντροφο σου. Να καμαρώνεις.
7. Κοινό όνειρο. Στην προσωπική και στη κοινή ζωή. Αυτό που εκφράζεις σαν επιθυμία, στόχο ζωής ή ημέρας, να ταυτίζεται με του συντρόφου σου. Και ακόμη και εάν δεν ταυτίζεται να νιώσεις ότι θα σε υποστηρίξει στο να γίνει αληθινό.
Η ωριμότητα και η τύχη που χρειάζονται για να νιώσει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο εξαρτάται από το οικογενειακό του περιβάλλον, και τις εικόνες που βίωσε στη ζωή του. Όταν ο άνθρωπος μεγαλώσει σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, συνήθως κάνει σωστές επιλογές συντρόφου και για τους σωστούς λόγους. Επιλέγει, ρισκάρει, εμπιστεύεται, αγαπάει, περνάει όμορφα.
Δεν ζει το όνειρό του αλλά την αλήθεια του. Και σε αυτούς τους ανθρώπους, το όνειρο και η αλήθεια τους είναι αρκετά κοντά.
Kell

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Μοναξιά ή τιμωρία;