Το δώρο της ζωής, είναι η ίδια η ζωή!

Κάθε μέρα ζούμε σε μια ατελείωτη δίνη προβλημάτων και προβληματισμών, χάνοντας τον εαυτό μας, τους στόχους μας, τα όνειρα μας και διώχνοντας την αγάπη ολοένα και πιο μακριά.
Έχετε σκεφτεί γιατί το κάνουμε αυτό;




Είσαι παιδί και ονειρεύεσαι να μεγαλώσεις, να κατακτήσεις τον κόσμο. Και όταν μπαίνεις στα βαθιά νερά της ενηλικίωσης σου ανοίγεται εμπρός σου ένας κόσμος όχι τόσο φιλόξενος όσο νόμιζες. 
Μπορεί η εποχή μας να έχει αμέτρητες ευκολίες που ακόμα και λίγα χρόνια πριν δεν υπήρχαν, το κενό της ψυχής όμως όλο και μεγαλώνει. Φαίνεται ασύμβατο μα είναι η πραγματικότητα.

Μεγαλώνουμε και γεμίζουμε με πολλές ευθύνες, χάνοντας δυστυχώς όχι μόνο τον αυθορμητισμό μα και την παιδικότητα μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό! Μόνο εμείς.
Το να κατηγορούμε την ζωή την ίδια ή όλους τους άλλους δεν βελτιώνει τα πράγματα, αντιθέτως. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις δικές του προσωπικές ευθύνες. Να θέσει νέους στόχους και να ψάξει να δει τι είναι αυτό που θέλει, τι είναι αυτό που του λείπει.

Μόνο μέσα από την προσωπική αναδιοργάνωση θα ξανά βρείτε το δρόμο σας.

Ακόμα και σε μια σχέση, για να σταθείς σωστά, πρέπει εσύ πρώτα να είσαι καλά και να ξέρεις που βαδίζεις. Ειδάλλως το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο: χωρισμός.

Αν θες να πετύχεις, άνοιξε τα μάτια της ψυχής και δες: Η αγάπη σε περιμένει μόνο αν δεχτείς πως το δώρο της ζωής, είναι η ίδια η ζωή!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Μοναξιά ή τιμωρία;