Χωρισμός και επανασύνδεση!

Ένας χωρισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρός αλλά κάποιες φορές φέρνει τη λύτρωση. Άλλες μας βυθίζει σε σκοτεινά μονοπάτια και άλλες απλά μας σπρώχνει σε μια νέα αρχή!

Εάν χωρίσατε αλλά υπάρχει αληθινή αγάπη και από τις δυο πλευρές ίσως θα πρέπει να προσπαθήσετε για επανασύνδεση!  Προσοχή όμως: επανασύνδεση μόνο για σωστούς λόγους!
Πως θα πετύχει η επανασύνδεση σχέσης

  • Όχι στην επανασύνδεση από ανασφάλεια ή βόλεμα
Πριν εσείς και ο/η πρώην σας αποφασίσετε να δώσετε το πράσινο φως για μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας, θα πρέπει να ελέγξετε τις προθέσεις σας.
Σας ενδιαφέρει να γυρίσετε πίσω στη σχέση και να είστε μαζί επειδή αγαπάτε, σέβεστε και πράγματι θέλετε να περάσετε τις μέρες και τις νύχτες σας με το πρώην ταίρι σας, ή είστε απλά μόνοι, μπερδεμένοι, φοβισμένοι, ή, ακόμα χειρότερα, δεν μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα να ξαναμπείτε στο παιχνίδι του φλερτ και της νέας γνωριμίας;
Υπάρχει και άλλο λάθος που μπορείτε να κάνετε: έχετε ανακαλύψει ότι ο πρώην σας έχει αρχίσει να σας ξεπερνά και τώρα τον θέλετε πίσω για να μην αποδεχθείτε μια ήττα με τον οριστικό χωρισμό.
Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο χωρισμός και η επανασύνδεση δεν είναι παιχνίδι, και πριν πάρετε μια βιαστική απόφαση που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια, πρέπει να προσδιορίσετε τους λόγους που σας κάνουν να θέλετε να συνεχίσετε μια προβληματική σχέση. 
Πρέπει να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας!
  • Ο χωρισμός πρέπει να μείνει στο παρελθόν
Ανεξάρτητα από το λόγο που χωρίσατε στο παρελθόν, αν και ο πρώην σας θέλει να επανασυνδεθεί μαζί σας, και οι δύο θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε πίσω το παρελθόν.
Αυτό δεν σημαίνει να διαγράψετε από τη μνήμη σας το παρελθόν, αλλά να καταλάβετε ότι η γνήσια και ειλικρινής συγχώρεση είναι απαραίτητη για μια νέα αρχή. Αν ο χωρισμός δεν μείνει στο παρελθόν αλλά τον κουβαλάτε διαρκώς μέσα σας, η σχέση είναι και πάλι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Αν κάποιος έχει νιώσει εξαπατημένος, του έχουν πει ψέματα, ή πρόδωσε τον άλλο με οποιονδήποτε τρόπο, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να συγχωρήσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχει η δεύτερη ευκαιρία που θέλετε να δώσετε στη σχέση σας.
Πριν κάνετε άλλη μια προσπάθεια, θα πρέπει να έχετε μια ειλικρινή και ανοικτή συζήτηση σχετικά με το αν ή όχι οι δύο σας μπορείτε να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο. Σίγουρα δε θα είναι μια διασκεδαστική συζήτηση και μπορεί να οδηγήσει σε νέους καυγάδες, αλλά είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να ξεπεράσετε το χωρισμό και να εξασφαλίσετε τη μελλοντική επιτυχία της σχέσης σας.
  • Η επανασύνδεση σχέσης δεν είναι εύκολη υπόθεση
Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε την επανασύνδεση, πρέπει να ξέρετε ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Σε τελική ανάλυση, ο χωρισμός έφτασε στη σχέση σας για κάποιο πολύ σημαντικό λόγο και η επανασύνδεση δεν θα διορθώσει αυτόματα ό,τι πήγε λάθος την πρώτη φορά.
Η πραγματικότητα είναι, ότι υπήρχαν προβλήματα και χαρακτηριστικά του / της πρώην σας, που σας ενοχλούσαν και σας τρέλαιναν.
Μετά τον χωρισμό πολλοί περνούν μια φάση άρνησης και ξεχνούν ότι κακό συνέβη. Αλλά να είστε σίγουροι ότι τη στιγμή που θα βρεθείτε μαζί και πάλι, οι απογοητεύσεις και οι ενοχλήσεις θα επιστρέψουν με ορμή.
Να θυμάστε: ακόμα και αν επιλέξετε την επανασύνδεση δεν σημαίνει πως θα πετύχει! Αλλά θα έχετε προσπαθήσει και αυτό αξίζει συγχαρητήρια! Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο;

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Μάθε να δίνεις τον εαυτό σου, μάθε όμως και να τον παίρνεις πίσω